top of page
DSC05284.jpg

VAN BINNEN NAAR BUITEN BOUWEN

Jo Heyens greep in 1992 de Kumpen-prijs voor haar afstudeer- project, voltooide haar opleiding cum laude en stampte onmiddel- lijk na haar stage een eigen kantoor uit de grond. Vandaag pronken er woningen en appartementen uit verschillende stijlen van haar hand in alle Limburgse gemeentes. “Mijn persoonlijke aanpak is één van de redenen van het succes, denk ik”, zegt Heyens in alle bescheidenheid. “Bovendien vertrek ik - in tegen- stelling tot mijn concullega’s - telkens van het interieur. Ik ontwerp van binnen naar buiten. De voorgevel is een visitekaartje, maar een woning moet in eerste instantie een echte thuis kunnen zijn.”

Klik

De samenwerking tussen een bouwheer en architect is er één van lange adem. “Net daarom moet er een ‘klik’ zijn. Als er van in het begin - in de fase van het voorontwerp - een boeiende interactie ontluikt met de bouwheer ontstaan er magische dingen”, zegt Heyens. “Na een eerste vrijblijvend gesprek bezoek ik het perceel grond en overloop ik samen met de klant een vragenlijst. Vervolgens stel ik een voorontwerp met moodboard, gedetailleerde 3D-tekening en realistische raming voor.”

Inclusief tuinontwerp

Jo Heyens gaat veel verder dan het afleveren van een fraai en functioneel ontwerp. Ze bijt zich in elk project vast. “Ik houd telkens opnieuw rekening met de omgeving, het terrein en het budget en probeer elk project een ziel en persoonlijkheid te geven. De keuze van kwalitatieve, stijlvolle en duurzame materia- len is slechts één aspect. Ik wil een woning ook de mogelijkheid bieden om te kunnen groeien en ik betrek zo vaak mogelijk buitenruimtes in de beginfase in het ontwerp”, verduidelijkt Heyens. “Een opvallende trend? Keukens zijn steeds vaker leefruimtes terwijl badkamers vaak een wellnessfunctie krijgen.”

architect Heyens Jo.jpg
Al meer dan 25 jaar een gevestigde waarde op vlak van particuliere woningen en appartementen.
De succesformule? Een vrouwelijke aanpak en doorgedreven klantgerichtheid.
ERVAREN SMAAKMAKER
bottom of page